• Tips

    IMG_9976

    Tips για να πετύχει η συνταγή:

    Για να σου γίνουν οι πίτες σου νόστιμες και τραγανές ακολούθησε τα παρακάτω εύκολα κόλπα:

    • Είτε χρησιμοποιήσεις έτοιμο φύλλο, είτε φτιάξεις το δικό σου να θυμάσαι ότι πρέπει πάντα να αλείφεις ενδιάμεσα τα φύλλα. Έτσι θα σου βγουν τραγανά και θα ψηθούν πιο εύκολα.
    • Επειδή το φύλλο φουσκώνει πρέπει να τρυπήσεις την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
    • Για να κοπεί η πίτα πιο εύκολα, χάραξε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια πριν την βάλεις να ψηθεί.
    • Άφησε το μείγμα της πίτας σου για 30 λεπτά να ¨ξεκουραστεί¨ πριν το τοποθετήσεις στο ταψί. Έτσι θα τραβήξει τα υγρά του και θα φουσκώσει.
    • Άλλος ένας τρόπος για να φουσκώσει η πίτα είναι να βάλεις φρέσκο γάλα στο μείγμα σου.
    • Εάν φτιάχνεις πρασόπιτα και παρατηρήσεις ότι τα πράσα σου, βγάζουν πολύ ζουμί ρίξε 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χονδρό μέσα στο μείγμα της ζύμης.
    • Όταν ψηθεί η πίτα σου, άφησε την 10 -15 λεπτά να κρυώσει και να απορροφήσει τα ζουμιά της.
    • Εάν φτιάχνεις μανιταρόπιτα, ένα κόλπο για να καθαρίσεις γρήγορα τα μανιτάρια είναι να χρησιμοποιήσεις τον κόφτη για τα βραστά αυγά.

    pites (8)

    • Για να μην ξεραθεί το φύλλο κρούστας μέχρι να φτιάξεις την πίτα, μπορείς να το κρατήσεις σκεπασμένο με μια υγρή πετσέτα ή να το τυλίξεις σε πλαστική μεμβράνη.
    • Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις την πίτα βγάλε από την κατάψυξη το φύλλο τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν. Έτσι θα πάρει την θερμοκρασία του δωματίου και δεν θα σπάει κατά το άνοιγμα.
    • Για να μην σου γυρίσει το τελευταίο φύλλο προς τα πάνω κατά την διάρκεια του ψησίματος, να βρέξεις την επιφάνεια της πίτας λίγο πριν την βάλεις στο φούρνο.
    • Αν φτιάχνεις φύλλο και σου περισσέψει ζύμη, μπορείς να την φυλάξεις στην κατάψυξη πασπαλίζοντας την με κορν φλάουερ και τυλίγοντας την σε πλαστική μεμβράνη.

    pites (1)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>